Σιμπιτζήδες και Σιμπιτζήδες

Τω καιρώ εκείνω , ήμουν Δόκιμος σε τάγμα της παραμεθορίου , τοποθετημένος στον βυσματικό -σε σχέση με τον ΕΜουΛού – λόχο Διοικήσεως.  Βέβαια , αν και “μπαζολοχίτης” μετά από λίγο καιρό είχα γίνει μεγάλο αλάνι στα Μεταφοράς Προσωπικού. Οι ανθυπολοχαγοί , με το γάλα της Ευελπίδων να μυρίζει ακόμα στα στοματάκια τους ερχόνταν ψαρωμένοι και με ρωτούσαν να τους πώ ότι ήξερα για τα B.M.P. μου και κρατάγαν μανιωδώς σημειώσεις. (Και εδώ που τα λέμε , είμαι σίγουρος ότι στην αρχή δεν ξέραν καν την διαφορά των στρατιωτικών BMP με τα γνωστά φωτογραφικά αρχεία)

Πάντως στην αρχή ήμουνα και εγώ μεγάλος ψαράς.Ως νεούδι ήμουνα για κανα τρίμηνο σερί  Αξιωματικός Λόχου – “Αξλόχου” , το οποίο , σημαίνει καθημερινό ξύπνημα στις 05:30 , αναφερόμενοι , τρέξιμο , φασόλια , κέρατα  ,  ξέρετε τώρα.
Ο λοχαγός με παρατηρούσε κάθε μέρα από τη σημαία να μαζεύω τον λόχο, να κυνηγάω τους Εμουθού και τους Έπυ , να ετοιμάζω τους τάκους , όλα τα ωραία. Όταν με έβλεπε να τα έχω όλα προβλεπάουα ερχόντανε βαριεστημένα
-“Λόχος ! Άκυρον Λόχος Προσχέ! Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Τάδε Τάδε, Αξιωματικός Λόχου για αυτή την Εβδομάδα. Σας αναφέρω κύριε Λοχαγέ Παρόντες 82 Κωλυώμενοι 7 , για την αναφορά του Λόχου 5”

Γινόνταν που λέτε , το νταραβέρι με τους αναφερόμενους , αρπάζανε τα Κάπα τους , τα Σέξ τους και ενίοτε τα Φι τους και μετά άρχιζαν τα καντήλια. Προς μεγάλη μου έκπληξη ο Λοχαγός είχε μεγάλο μίσος για τους Γεωπόνους :
-“Να προσέξουν καλά οι Γεωπόνοι εκεί πίσω γιατί δεν θα τους ανεχτώ άλλο” έλεγε την μια. -” Όλοι εσείς της Γεωπονικής , εκει πίσω, να ξέρετε ότι θα σας συντρίψω εάν δεν αλλάξετε τροπάρι” έλεγε την άλλη – “ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ στους Γεωπόνους , εκεί πίσω, με ακουτε ρε ΖΩΑΑΑΑΑΑ” ουρλιαζε την επόμενη – “Ε εκεί πίσω!! Θα σας ρουφήξω το αίμα ρε Γεωπόνοι , το καταλάβατε” δήλωνε μετά.

Ήμουνα πλέον σίγουρος. Κάποιο μεγάλο δράμα θα είχε παιχτεί σίγουρα στα πρώτα νεανικά χρόνια του Λοχαγού μας. Για παράδειγμα , φανταζόμουνα, το άδολο χωριατόπαιδο  απο τας Σέρρας  (ο Λοχαγούλης), θα ήθελε σίγουρα να σπουδάσει Γεωπόνος για να ασχοληθεί με τους αγαπημένους τους Υάκινθους (ας πούμε) , αλλά ο σκληρός πατέρας θα τον έδερνε μέχρι να δηλώσει Ευελπίδων. Έτσι θα του έμεινε το απωθημένο με τους Γεωπόνους.
Αυτό όμως που με μπέρδευε ήταν μια άλλη αγαπημένη φράση του λοχαγού που δεν απευθυνόνταν έτσι αόριστα “εκεί πίσω” αλλά άγκάλιαζε όλο το λόχο. Πιό συγκεκριμένα , όταν ο Λοχαγός θύμωνε άσχημα τότε ούρλιαζε :
“ΖΩΑΑΑΑ!! ΣΙΜΠΙΤΖΙΔΕΣ ΚΙΣΙΜΠΙΤΖΙΔΕΣ!!! ΣΙΜΠΙΤΖΙΔΕΣ ΚΙΣΙΜΠΙΤΖΙΔΕΣ!!! ”

Αυτό το “ΣΙΜΠΙΤΖΙΔΕΣ-ΚΙΣΙΜΠΙΤΖΙΔΕΣ” δεν είχα καταφέρει να φτιάξω μια ικανοποιητική ιστορία να το εξηγήσω και ούτε το είχα ξανακούσει” . Δεν ρωτούσα βέβαια και κανέναν άλλον διότι δεν ήθελα να φανώ μπάζο (Μην ξεχνάμε ότι ήμουν ο φοβερός και τρομερός “Λόχου” )

Τέλος πάντων κάποτε και εγώ -νομοτελειακά- έπεσα σε δυσμένεια από τον Λοχαγό και εξοβελίστηκα στο φυλάκιο του υψώματος Φ. για έναν μήνα. Λίγο πριν μπώ στο ΡΕΟ που θα με μετέφερε εκεί ο Λοχαγός μου είπε πατρικά.
-“Δόκιμε, εκει που θα πάς θέλω να ρίξεις βάρος στις φυτείες και στους Γεωπόνους!! Να τους λιανίσεις!”.
Ώπα, τι είπε το άτομο!!Η θεωρία με τους Υάκιθνους άρχισε να καταρρέει!Να μην στα πολυλογώ με το που κατέβηκα από το ΡΕΟ , κατάλαβα. Βοήθησε άλλωστε και η μυρωδιά. Έτρεξα αμέσως πίσω από το σπιτάκι της Διμοιρίας….
Μια ωραιότατη “Φυτεία” άκμαζε στο παρτεράκι και βέβαια οι “Στρατιώτες – Γεωπόνοι” κορφολογούσανε!!
-“Καλώς το Δοκιμο! Να κεράσουμε!”….
-“……να …. κεράσετε…..”

…Ξαπλωμένοι στο παρατηρητηριο με το Μάγειρο απολαμβάναμε το Γλυκό του Κουταλιού μας.
-“Να σου πω κάτι ρε Μάγειρο και μεταξύ μας;” ρώτησα -“Ρίχτο” μου κάνει ο Μάγειρο -“Ποιοί σκατά είναι αυτοί οι Σιμπιτζίδες-κισιμπιτζίδες που λέει ο Λοχαγός “; – “Δεν το λές καλά δόκιμε. Είναι ΣΕΜ-ιτζήδες και ΣΥΠ-ιτζήδες. Δηλαδή αυτοί που είναι στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών και αυτοί που είναι στο Σώμα Υλικού Πολέμου!!!” – “Μα καλά αυτες είναι μπαζο-ειδοκότητες που εμείς στο Πεζικό τις περιφρονούμε” – “Ε γιαυτό το λέει ρε!!” – “Επειδή εμείς είμαστε κομάντα πεζικάριοι και διαφέρουμε” – “Μάλιστα! Άντε γειά μας” – “Γειά μας”

IT Director , Programmer, Broadcast Graphics Expert, GFX Automation Specialist, Social Media Enthusiast, CEO and Owner of FreshTech , Constant Dreamer, Proud Father of two boys

LinkedIn 

Copyright © 2012 Freshtech · All rights reserved ·